X-Men First Class

Korang minat X-Men tak? Aku minat kartun dia masa kecik2 dulu. Sekarang nih dah stat tayangan amal di pawagam2 berdekatan rumah. X-Men First Class ni satu lagi contoh Bollywood Hollywood dah kehabisan idea. Sebab ape? Dah habis idea nak buat cerita X-Men zaman sekarang, dia buat pulak flashback X-Men zaman sebelum penubuhan geng2 X-Men. Samela taktik diaorg pakai macam cerita Batman, Superman dan lain-lain MAN lagi (kecuali Keluangman dgn Cicakman ye, yang nih buatan Malaysia).

Sinopsis X-Men First Class:

Cerita “X-Men: First Class” adalah tentang tahun dulu2 Pakcik Xavier dan Pakcik Magneto, pembentukan sekolah dan di mana hubungan mereka menjadi bermasalah. Ada unsur romantis, dan akan ada banyak mutan baru dan penjahat yang hebat.

Sebelum Charles Xavier dan Erik Lensherr mengambil nama Profesor X dan Magneto, mereka berdua mencari kekuatan mereka untuk pertama kalinya. Sebelum mereka bermusuhan, mereka teman rapat, bekerja sama, dengan beberapa Mutan yang lain, untuk menghentikan ancaman terbesar di dunia (penyelamat dunia la kononnya). Dalam prosesnya, keretakan antara mereka semakin menjadi-jadi, yang akhirnya menyebabkan berlakunya perang antara Magneto’s Brotherhood dan Profesor X X-MEN.

Untuk makluman, filem ni dah mula ditayangkan di Malaysia bermula 2 Jun 2011 (Khamis). Jadi, peminat kipas-susah-mati X-Men @ kpd sesiapa yg berminat dgn filem aksi boleh la menonton di pawagam berdekatan.

AI pergi ke tak??? Ntahla, mungkin tak kot.🙂

Perihal ahmadijat
"Kekayaan yang paling kaya ialah akal, kemiskinan yang paling besar ialah bodoh, keburukan yang paling buruk ialah terpesona pada diri sendiri, dan semulia-mulia kelakuan ialah akhlak yang baik"

8 Responses to X-Men First Class

  1. Mr Rileks berkata:

    mesti best citer nie… smbungan yg wolvernie hari tu or kisah len lak ek?

    • ahmadijat berkata:

      nampak cam best…ni citer lain plak. Kisah zaman Prof X tu muda2 dulu. Wolverine budak lagi masa nih.🙂

      • zaryl berkata:

        aku tak fanatik sgt la x-men ni kan.. tapi sebenarnya wolverine sebenarnya lebih tua dari prof. x (kalau ikut komik, kartun dan dikonpemkan teori tu dlm filem X-Men Origins: Wolverine 2 tahun lepas)🙂

  2. Mr Rileks berkata:

    ooo… ptt tgok trailer len…

  3. ahmadijat berkata:

    Hehe, betul la zaryl,

    Wolverine dgn mamat sorang lagi tuh hidup dah lama.

  4. oscillator79 berkata:

    huhu..nk tgk x-men..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: